Amazon wil de apotheekmarkt in Duitsland betreden. Volgens het vakblad Aphoteke Adhoc wil Amazon marktleider Shop-Apotheke overnemen. Maar deze online winkelier heeft duidelijk gemaakt dat er momenteel geen gesprekken of onderhandelingen zijn met Amazon.

Dat is anders dan wat Aphoteke Adhoc een paar dagen geleden schreef. Het zei dat er al gesprekken zijn geweest tussen Amazon en Shop-Apotheke. De volgende stap zou de aankondiging van de officiële overname zijn. Afgaande op de huidige marktkapitalisatie zou Amazon waarschijnlijk meer dan een half miljard euro op tafel leggen.

Apotheke Adhoc schrijft dat er geruchten zijn dat Shop-Apotheke eerst zou worden gefuseerd met Europa Apotheek en vervolgens zou worden overgenomen door Amazon. Gezien de juridische problemen is dit echter onwaarschijnlijk”, schrijft zij. Europa Apotheek is in ieder geval nog steeds in handen van de vorige aandeelhouders, die samen nog steeds een meerderheid bezitten in Shop-Apotheke”.

Over Shop-Apotheke

Shop-Apotheke is in 2002 opgericht en verkocht in 2009 aan de Europa Apotheek. Na de intrede en het vertrek van Medco werden de OTC-activiteiten vorig jaar afgestoten en op de beurs gebracht. Shop-Apotheke heeft haar hoofdkantoor in Venlo, Nederland, en is aanwezig in Duitsland, Frankrijk, Italië, Italië, Spanje, Oostenrijk, België en Nederland. Een kwart van de omzet wordt buiten Duitsland gerealiseerd.

Categorieën: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *