In de eerste helft van dit jaar was de online handel in Rusland goed voor 498 miljard roebel, ofwel 7,2 miljard euro. Dit is een stijging van 22 procent op jaarbasis. De Russische online detailhandel zal naar verwachting eind dit jaar 15,99 miljard euro waard zijn.

Dit werd vandaag gezegd door Russian Post en de Association of Internet Trade Companies (AITC). Deze organisatie kondigde ook aan dat de grensoverschrijdende handel in Rusland nog harder groeide dan de totale e-commerce industrie, aangezien deze in de eerste zes maanden van dit jaar met 34 procent toenam. De e-commerce-vereniging verwacht dat eind dit jaar 37 procent van de Russische elektronische handel in Rusland grensoverschrijdend zal zijn en dus meer dan 6 miljard euro waard is.

Russen winkelen graag online in China. Wanneer online shoppers in Rusland besluiten in het buitenland te gaan winkelen, doen ze dit meestal in China, dat 90 procent van de buitenlandse goederen besteld door Russische klanten voor zijn rekening neemt. Daarna volgen de Europese Unie (4 procent) en de Verenigde Staten (2 procent). In termen van uitgaven is China goed voor 52 procent, terwijl de EU en de VS respectievelijk 23 en 12 procent voor hun rekening nemen.

Categorie├źn: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *