Bol.com is weer de grootste online winkelier van Nederland. Opnieuw. De e-commerce onderneming, die eigendom is van Ahold, staat op de eerste plaats in de Twinkle100, een lijst van de grootste e-commerce bedrijven in Nederland. Coolblue en Wehkamp staan op de tweede en derde plaats.

Coolblue is een nieuw in de top 3 van grootste online retailers in Nederland. Vorig jaar stond Zalando op de derde plaats, maar het Duitse modebedrijf is nu gepasseerd door de omnichannel retailer Coolblue, die een omzet realiseerde van meer dan 614 miljoen euro. En terwijl de omzet van nummer twee en nummer drie van vorig jaar nu enigszins gelijk is, zag het nummer één zijn omzet fors stijgen.

Vorig jaar eindigde Bol.com op de eerste plaats met een omzet van 730 miljoen euro in 2015. Dit jaar zou de online winkel in 2016 een omzet van 950 miljoen euro hebben gegenereerd. Dat is duidelijk meer dan de andere spelers op deze lijst.

Het was een goed jaar voor Bol.com. Voorafgaand aan het vakantieseizoen van vorig jaar is begonnen met “Vandaag Bezorgd”, waarmee honderdduizend verschillende artikelen gegarandeerd bij de klant thuis geleverd konden worden op dezelfde dag dat ze besteld werden. Men begon ook met een premium abonnementsdienst: voor 15 euro per jaar levert Bol.com s’avonds en op zondag gratis, levert Bol. com op dezelfde dag gratis een aantal producten af, en klanten hoeven geen verzendkosten meer te betalen voor bestellingen van minder dan 20 euro.

Categorieën: Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *